ATG

travare_hjarta_810

Hästarnas välmående är avgörande för att en sund trav- och galoppsport ska kunna utvecklas, därför står hästarna i centrum på ATG.

I våra sporter spelar våra fyrbenta vänner huvudrollen, och det är av största vikt att hästarna som vi spelar på mår bra och hanteras på bästa sätt. Sverige ligger i framkant internationellt när det gäller djurskyddsarbetet, men trots det är hästarnas situation ett ständigt aktuellt ämne som diskuteras och debatteras inom näringen för att säkerställa att hästsporten fortsätter att utvecklas i harmoni med hästarnas behov och förutsättningar.

Som motorn i svensk hästnäring är en av ATG:s uppgifter att stödja hästnära verksamheter. Med hästen i centrum säkerställer vi det mesta från avel och hästrelaterade utbildningar på våra riksanläggningar, till forskning om hästen och olika organisationer där hästvälfärden står i centrum. En stark hästforskning kommer hela hästnäringen till godo och bidrar till en sund hästsport. Stiftelsen Hästforskning finansierar en stor del av forsknings- och utvecklingsprojekten inom hästnäringen i både Sverige och Norge. Forskningsprogrammen har tre huvudriktningar varav en är hästens hälsa, prestation och välfärd.

Läs mer om ATG:s engagemang här > 

Comments are closed