Svensk Galopp

mys_810x400

Friska och välmående hästar är förutsättningen för galoppsporten i Sverige. Grunden i hela vår verksamhet är djurvälfärden.

Inom den svenska galoppsporten har vi ett viktigt, gemensamt ansvar att våra hästar behandlas med kärlek, kunskap och respekt. Galoppsporten i Sverige har ett mycket gott anseende internationellt. Våra regler är också de strängaste i världen. Vi tillämpar i princip nolltolerans när det gäller dopning och otillåten medicinering. Svenska galopphästar får – till skillnad mot humanidrottare – till exempel varken träna eller tävla med smärtstillande medel i kroppen.

Läs mer om djurvälfärdsarbetet i Svensk Galopp >

galopphasta_hage_smal

NYA GALOPPBANAN BRO PARK – MED HÄSTARNA I FOKUS

Under hösten 2015  flyttar hästarna från Täby Galopp till den nya galoppbanan i Upplands-Bro, Bro Park. Stallarna är under uppbyggnad och det blir en fantastisk anläggning!

 – Vi har vuxit ur Täbys stallbacke. På Bro Park kommer vi att ha fler hagar, både stora gräshagar och sandpaddockar. Boxarna kommer att vara ännu större än på Täby Galopp och det blir fräscha och lättjobbade ekonomiutrymmen, här kommer alla att trivas, säger Mikael Almén som arbetar med projektet Bro Park.

Stallarna kommer att byggas för att vara bättre anpassade till vår sport. Varje stall kommer att delas upp i mindre enheter för att smittskyddsmässigt förhindra att alla hästar i en tränares stall blir sjuka om en häst smittas.

– Bro Park kommer att erbjuda bättre tävlings- och  träningsmöljligheter i trevlig parkmiljö, något som både publik och hästar kommer att uppskatta. Gräsbanan är bredare vilket gör att slitaget på banan blir mindre och därmed kan man tävla mer på gräset som ju är det mest skonsamma tävlingsunderlaget för hästarna, avslutar Mikael Almén.


Följ flytten med Svensk Galopp >

Comments are closed